Obama kohtub eelmiste presidentidega

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA uueks presidendiks valitud Barack Obama kohtub täna pidulikul lõunaeinel Valges Majas ametistlahkuva riigipea George W. Bushi ning veel kolme eelmise elusoleva Ameerika Ühendriikide liidriga.


George W. Bushi võõrustatud üritusel saab Obama kohtuda nii George H.W. Bushi, Bill Clintoni kui ka Jimmy Carteriga, vahendas AFP. See on esimene selline kohtumine pärast 1981. aastat.

USA presidendid saavad tavaliselt kokku vaid süngematel või formaalsemate sündmuste puhul nagu matused või ajaloolised tseremooniad. Idee seekordseks kohtumiseks tuli Obamalt, millest noorem Bush kohe kinni haaras.

Obama ametisseastumiseni on jäänud veel vaid kaks nädalat. Täna kohtub ta ametistlahkuva president Bushiga ka eraviisiliselt. Valge Maja ovaalkabinetis tulevad nende kahe vahel ilmselt jutuks sõjasündmused Lähis-Idas ja USA süvenevad majandusprobleemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles