Pakistan tunnistas Mumbai ründaja oma kodanikuks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajmal Amir Kasab kõndimas automaadiga Chatrapathi Sivaji rongide lõppjaamas Mumbais.
Ajmal Amir Kasab kõndimas automaadiga Chatrapathi Sivaji rongide lõppjaamas Mumbais. Foto: AP Photo / Mumbai Mirror / Scanpix

Pakistani valitsus kinnitas ametlikult, et novembris India suures finantskeskuses Mumbais verise kaose põhjustanud terrorirühma ainus ellujäänud liige on selle riigi kodanik.


«Me oleme just saanud teada vastavatelt ametitelt, et Ajmal Kasab on Pakistani kodanik,» kinnitas välisministeeriumi pressiesindaja täna, ehkki varem oli Islamabad väitnud vastupidist, vahendas AFP.

«Me kinnitame, et Kasab on Pakistanist, kuid uurimine kestab edasi,» kinnitas ka informatsiooniminister Sherry Rehman.

Pakistani senistes avaldustes kinnitati, et Kasabi nime ei suudetud riigi kodanike andmebaasist leida, samuti polevat India esitanud tema kohta konkreetseid tõendeid.

India andis esmaspäeval aga naaberriigile lõpuks üle nõutud tõendusmaterjalid, mis väidetavalt kinnitavad Mumbaid rünnanud terroristide seostust «Pakistani elementidega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles