Tõmošenkot külastas vanglas eurovolinik Füle

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko toetaja täna Kiievi kohtuhoone juures, kus jätkub protsess Ukraina endise peaministri üle.
Julia Tõmošenko toetaja täna Kiievi kohtuhoone juures, kus jätkub protsess Ukraina endise peaministri üle. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni laienemisvolinik Štefan Füle külastas täna vanglakaristust kandvat Ukraina ekspeaministrit Julia Tõmošenkot.

51-aastane Tõmošenko mõisteti oktoobris süüdi võimu kuritarvitamises ning kannab talle määratud seitsmeaastast vanglakaristust Kiievis asuvas Lukjanovski vanglas, vahendas uudistevõrk AFP.

EL on Tõmošenko süüdimõistva otsuse pärast avaldanud sügavat pettumust ning hoiatanud Ukrainat suhete järsu halvenemise eest, ähvardades jätta ratifitseerimata kahepoolse poliitilise assotsiatsiooni ja vabakaubanduse leppe.

Füle sõnul rääkis ta Tõmošenkoga lisaks viimastele arengutele Ukraina opositsiooniliidri protsessis ka tema tervislikust seisundist. Tõmošenko kaitsjate sõnul ei suuda naine enam iseseisvalt käia.

«Ma teavitasin teda ELi muredest selle protsessi pärast ja kinnitasin talle, et me jälgime tähelepanelikult tema apellatsiooni ka edaspidi,» lausus Füle, kelle sõnul teeb EL kõik, et Tõmošenko saaks end ausal kohtuprotsessil kaitsta.

Voliniku sõnul kohtus ta ka Ukraina presidendi Viktor Janukovitšiga, keda Tõmošenko ja tema toetajad süüdistavad nende vastases vandenõus. Füle kinnitusel väljendas ta Ukraina presidendile ELi muret seoses hiljuti riigis toimunud näidisprotsessidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles