Miller ja Dubõna kohtusid Brüsselis siiski

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina riikliku energiakompanii Naftogaz juht Oleh Dubõna.
Ukraina riikliku energiakompanii Naftogaz juht Oleh Dubõna. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa riikliku energiagigandi Gazpromi juhatuse esimees Aleksei Miller ja tema Ukraina kolleeg, riikliku Naftogazi juht Oleg Dubõna arutasid siiski täna Brüsselis kahe riigi suhted pingestanud gaasitüli, mis jättis tarneteta ka paarkümmend muud Euroopa riiki.

 

Interfax teatas kohtumise algusest kohaliku aja järgi kella ühe ajal, lisades täpsustuseks, et kohtumine on kahepoolne. RIA Novosti aga teatas umbes pool tundi hiljem, et kohtumine on nüüd lõppenud, kuid Dubõna keeldus kommentaare andmast.

Ukraina missiooni juht ELi juures ütles, et kohtumine toimus Vene poole initsiatiivil pärast Gazpreomi juhi kohtumisi Euroopa Komisjoni liikmetega. «Nad tulid juurde ja pakkusid kohtumist,» kirjeldas ta ootamatult arenenud sündmusi. Kohtumine toimus ühes Euroopa Parlamendi ruumis.

Kahe riikliku gaasikompanii juhid olid vaid loetud tunnid varem kohtunud ka Moskvas ning arutanud sama teemat. Brüsselis teatas aga Dubõna, et planeeritud kolmepoolne kohtumine Milleri ja euroliidu energiavoliniku Andris Piebalgsiga jääb ära Vene poole tõttu.

Gazprom väitis aga hiljem, et seda kohtumist polevatki plaanis olnud ja Miller pidavat arutama teemat vaid Euroopa Liidu juhtidega. Naftogazi juhiga kohtumise plaanist siis ei teatatud.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles