Separatistlik Transnistria otsib uut liidrit

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistlik Transnistria valib uut liidrit.
Separatistlik Transnistria valib uut liidrit. Foto: SCANPIX

1992. aastal Moldovast lahku löönud tunnustamata Transnistria vabariigis pühapäeval toimunud presidendivalimiste esimeses voorus võitjat ei selgunud.

Ükski kandidaat ei kogunud rohkem kui 50 protsenti häältest, mistõttu selgitatakse uus riigipea välja teises hääletusvoorus, mille täpne toimumisaeg pole veel teada.

RIA Novosti teatel võitis esimese hääletusvooru opositsiooni kandidaat, 38,5 protsenti häältest kogunud endine parlamendispiiker Jevgeni Ševtšuk. Talle järgnes ülemnõukogu spiiker Anatoli Kaminski, keda toetas 26,5 protsenti valijatest ning kellel on ka Kremli toetus.

Praegune riigipea Igor Smirnov, kes nõudis sel nädalal valimistulemuste tühistamist, jäi 24,8 protsendiga kolmandaks. See tähendab, et Transnistriat 20 aastat juhtinud Smirnov valimiste teise vooru ei pääse ning tema võimalused ka kuuendaks ametiajaks riigipeaks saada on kadunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles