ÜRO agentuur: olukord Gazas halveneb iga tunniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli rünnakud Gaza sektoris on nõudnud juba üle 600 inimelu.
Iisraeli rünnakud Gaza sektoris on nõudnud juba üle 600 inimelu. Foto: AFP / Scanpix

Palestiina põgenikke abistav ÜRO agentuur peatas eile Iis­rae­li rünnakutest lähtuva ohu tõttu oma tegevuse Gaza sektoris, öeldes, et kolmetunnisest pausist rünnakutegevuses, mida Iisrael eile teist päeva järjest humanitaarabi kohaletoimetamiseks ette võttis, ei piisa.


Agentuuri sõnul on Gazas miljon inimest elektrita ja 750 000 veeta. Söögivarudest jätkub vaid mõneks päevaks. «Humanitaarkriis süveneb iga tunniga,» ütles agentuuri pressiesindaja Christopher Gunnes.



Kaks nädalat tagasi alanud Iisraeli pealetung Gaza sektoris ähvardab laieneda ka teistele aladele. Eile hommikul tulistati Liibanonist Iisraeli põhjaossa vähemalt kolm raketti, rünnakus sai kergelt vigastada kaks inimest. Juudiriigi armee avas suurtükkidest vastutule.



Tegemist on esimese Iis­raeli-vastase raketirünnakuga Liibanonist 2007. aasta juunist saadik.


Liibanoni julgeolekuallikate hinnangul on ebatõenäoline, et raketid tulistas šiiarühmitus Hezbollah. Oma seotust eitas ka Palestiina islamistlik rühmitus Hamas. (AFP/PM/Reuters/BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles