Putin: Venemaa ei ole gaasikriisis süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: AP / Scanpix

Vene peaminister Vladimir Putin eitas täna Venemaa süüd gaasikriisis Ukrainaga, mis on jätnud tuhanded eurooplased pakasega gaasita.

«Venemaa ei ole süüdi. Meie ei peatanud gaasi. Me isegi jätkasime selle pumpamist pärast seda, kui Ukraina oli kõik torud sulgenud,» ütles ta Moskva-lähedases residentsis ajakirjanikele.

Putin ütles ka, et Venemaa ei tagane nõudest, et Ukraina peab maksma gaasi eest turuhinda, mis on enam kui 400 dollarit 1000 kuupmeetri eest ja märksa kõrgem kui 2008. aastal makstud 179,5 dollarit.

«Me arvame, et Ukraina peab maksma turuhinda ja meie oleme valmis maksma gaasitransiidi eest turuhinda,» ütles ta.

Putin möönis, et kriis võis teha kahju Venemaa mainele usaldusväärse gaasitarnijana, kuid ründas samas Lääne ajakirjandust, kes tema sõnul asus kriisis Ukraina poolele.

«Loomulikult toob see meile probleeme. Aga, vabandage minu sõnu, ma ei ole näinud olukorra objektiivset hinnangut,» rääkis Putin. «Välismeedia, Lääne meedia on maalinud täiesti ebaobjektiivse pildi «Venemaast, kes keerab kinni Euroopa gaasikraanid».»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles