Norra reisirongid peatusid ajutiselt seoses Gaza protestiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Israeli õhurünnakud jätkusid Gaza sektori erinevates osades. Pildil suitseb Gaza linn.
Israeli õhurünnakud jätkusid Gaza sektori erinevates osades. Pildil suitseb Gaza linn. Foto: Reuters / Scanpix

Norra rongijaamades jäid täna pärastlõunal reisirongid õige väljumisaja järel veel kaheks minutiks seisma, et avaldada meelt Iisraeli sõjategevuse vastu Gaza sektoris, teatas aktsiooni korraldanud ametiühing.

«Humanitaarolukorra tõttu, mis on põhjustanud Iisraeli poolelt sissetungi Gaza sektorisse, otsustas NLFi (Norra vedurijuhtide ametiühing) juhatus korraldada poliitiline väljaastumine palestiinlaste toetuseks,» teatas ühing avalduses.

«Ametiühingu liikmetena on meie kohus reageerida tsiviilisikute tapatalgutele, mille tunnistajaks me oleme,» seisis avalduses, mis märkis, et päeval kell 16.00 (Eestis 17.00) paluti rongijuhtidel oodata veel kaks minutit enne õiget väljumisaega.

Rongid, mis ei paiknenud samal kellaajal rongijaamas, tegid seda esimesel võimalusel lähimasse jaama jõudes.

Rongides anti reisijatele aktsioonist teada valjuhääldite vahendusel ja selgitati, et tegemist on solidaarsuse väljendamisega palestiina rahvale. «Me nõuame Iisraeli vägede viivitamatut taandumist Gazast,» lisas NLF.

Alates 27. detsembrist, mil algas Iisraeli sõjategevus, on saanud surma enam kui 760 palestiinlast, neist suur osa lapsi, naisi ja vanureid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles