Venemaa üllatas lääneriike Süüria-resolutsiooni mustandiga

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
End Ugarit News'iks nimetava grupi amatöörvideo kaader näitab linnatänavail tanke liikumas väidetavalt Deraa provintsis Süürias.
End Ugarit News'iks nimetava grupi amatöörvideo kaader näitab linnatänavail tanke liikumas väidetavalt Deraa provintsis Süürias. Foto: SCANPIX

Venemaa lasi lääneriikide üllatuseks ÜRO julgeolekunõukogus liikvele Süüria kriisi lahendada püüdva resolutsiooni, vahendab BBC.

Resolutsiooni esialgses versioonis mõistab Venemaa Süüria valitsuse ja ka opositsiooni korraldatud vägivalla hukka, kuid ei maini võimalikke sanktsioone.

Lääne võimude sõnul pole ettepanek piisavalt karm, kuid nad on valmis selle kallal töötama.

Lääs on püüdnud julgeolekunõukogus mitu kuud Süüria teemal kokkuleppele jõuda, kuid siiani on Venemaa ja Hiina ettepanekud vetostanud.

Süüria viimases vägivallapuhangus tapsid väejooksikud 27 julgeolekujõudude liiget. Intsident toimus inimõiguslaste andmeil riigi lõunaosas Deraa provintsis.

ÜRO andmeil on Süürias üheksa kuu väldanud rahutuste jooksul tapetud üle 5000 inimese, riigi president Bashar al-Assad on selles süüdistanud relvastatud jõuke.

USA uudistevõrgule ABC antud hiljutises intervjuus kinnitas Assad, et pole andnud käsku protestijate suhtes vägivalda kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles