Peskov: Putini reitingu languse põhjuseks on emotsionaalne taust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov
Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov Foto: SCANPIX

Vene peaministri pressisekretäri Dmitri Peskovi hinnangul on Vladimir Putini populaarsuse vähenemine ajutine, ta põhjendas seda ühiskonna emotsionaalse taustaga pärast parlamendivalimisi.

«Tõepoolest, reitingutes on märgata volatiilsust. See on paljuski seotud mingisuguse seisukohaga, üldise emotsionaalse fooniga valimiseelsel ja –järgsel perioodil.»

«Ühtlasi, kui nüüd emotsioonid kõrvale jätta, siis reaalne olukord on praeguse seisuga pigem plussmärgiga,» rääkis Peskov täna RIA Novostile.

«Reaalne situatsioon majandusvallas, sotsiaalvallas, valitsuse realiseeritud abinõude komplekt majandusolukorra stabiliseerimiseks rahutus rahvusvahelises olukorras lubab loota, et see sinusoid (siinusfunktsiooni graafik, PM) tõuseb üles,» lisas Peskov.

Ülevenemaalise Avaliku Arvamuse Uurimise Keskuse (VTsIOM) eile avaldatud küsitluse järgi kiitis valitsusjuhi tegevuse detsembri esimesel nädalal heaks 51 protsenti vastanutest.

VTsIOMi uuringu järgi koguks Putin juhul, kui presidendivalimised toimuksid praegu, 42 protsenti poolthäältest ja see tähendaks teise vooru vajalikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles