Liibüa keskpank pääseb viimaks ligi riigi külmutatud varadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

ÜRO Julgeolekunõukogu eemaldas Muammar Gaddafi tõttu kehtestatud sanktsioonid Liibüa keskpanga ja selle alluvuses oleva investeerimispanga vastu.

Eilne otsus võimaldab Liibüa uuel valitsusel pääseda ligi välismaa pankades olevatele kümnetele miljarditele dollaritele, mis kodusõja ajal külmutati. Tripoli on teatanud, et vajab raske majandusliku seisu tõttu raha palkade maksmiseks ja avalike teenuste osutamiseks, vahendas AFP.

USA teatas kohe pärast julgeolekunõukogu otsust, et vabastab enam kui 30 miljardi dollari ulatuses Liibüa keskpanga ja Liibüa Välispanga varasid, Suurbritannia teatas enam kui 10 miljardi vabastamisest.

Maailma riikides külmutati tänavu veebruaris hinnanguliselt 150 miljardi dollari väärtuses Liibüa varasid, pärast seda kui ÜRO Julgeolekunõukogu kehtestas sanktsioonid Gaddafi vastu.

Siiani kehtib Liibüa vastu globaalne relvaembargo ja endiselt on külmutatud Gaddafi perekonna ja lähikondsete varad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles