Väsinud paavst valmistub jõuludeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI 15. detsembril Püha Peetruse basiilikas.
Paavst Benedictus XVI 15. detsembril Püha Peetruse basiilikas. Foto: SCANPIX

Hiljuti paavst Benedictus XVI-ga kohtunud inimeste sõnul paistab roomakatoliku kiriku pea olevat väsinud ja näib väetimana kui kunagi varem.

Paavst ei kohtu enam eraldi Vatikani külastavate piiskoppidega ja mõne nädala eest hakkas kasutama liikuvat platvormi, et säästa end sada meetrit pikast jalutuskäigust Püha Peetruse basiilika peaaltari juurde ja tagasi, vahendas AP.

Benedictus saab järgmisel aastal 85-aastaseks, mistõttu on tema tervise ilmne nõrgenemine arvestades siiani aktiivset töögraafikut igati loomulik. Eelmisel kuul käis ta Lääne-Aafrikas Beninis, kus pidas kõnesid 30-kraadises kuumuses, tuleval aastal plaanib ta külastada Mehhikot ja Kuubat.

Ent jõulude tähistamine tuleval nädalavahetusel ja sellele järgnevad muud avalikud esinemised lähinädalatel tekitavad AP teatel küsimusi, kui kaua soovib Benedictus paavsti kohal jätkata. Ta on öelnud, et paavstid peaksid tagasi astuma, kui nad ei suuda oma kohustusi täita.

Lähikondsete sõnul on paavst vestlustes teiste riikide esindajate ja külastavate piiskoppidega kaotanud varasema sädeme ja on aeg-ajalt lihtsalt rampväsinud.

Hiljuti Assisis koos paavsti ja kümnete teiste usujuhtidega ühepäevasel palverännakul osalenud USA rabi David Rosen ütles, et oli üllatunud sellest, kui palju Benedictuse tervis on viimase poole aasta jooksul halvenenud.

«Ta näeb välja kõhnem ja nõrgem ... mis muutis tema jõupingutuse Assisi ürituse asjus ... sellevõrra märkimisväärsemaks,» ütles Rosen.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles