Leht: vaesus on Kreekas tõusnud rekordkõrgele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu kerjaja Ateena kesklinnas.
Kodutu kerjaja Ateena kesklinnas. Foto: SCANPIX

Ekspertide sõnul on vaesus Kreekas valusate kokkuhoiumeetmete ja majandussurutise tõttu kerkinud rekordkõrgele ja tekkinud on tõsise humanitaarkriisi oht.

Töötute, kodutute ja vaesunute arv on hüppeliselt kasvanud, ütlesid riigiametnikud, vaimulikud ja sotsiaalabiorganisatsioonide esindajad täna päevalehele Ethnos, vahendas AFP.

Ateena linnapea George Kaminis ütles, et pealinnas on kodutute arv kasvanud viiendiku võrra, samas kui supiköökides on järjekorrad pikenenud 15 protsendi võrra.

«Sotsiaaltöötajad ei kohtu enam tüüpiliste kodututega, nad kohtuvad inimesega, kellel oli nädalad varem tõenäoliselt täiesti korralik elu,» sõnas Kaminis, kes soovib riigilt lisaraha sotsiaalteenuste rahastamiseks.

Kreeka on viimased neli aastat olnud majanduslanguse küüsis, mis jätkub ilmselt ka tuleval aastal. Kokku väheneb riigi sisemajandus kriisi tõttu prognoosi järgi 15 protsendi võrra.

Ametlikel andmetel on aastaga töö kaotanud 320 000 inimest, kolmandas kvartalis oli töötuid riigis 878 000, neist enamus on naised ja alla 30-aastased.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles