Kairo kesklinnas jätkuvad kokkupõrked

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptlane näitab kohaliku ajalehe fotot julgeolekujõududest peksmas maas lebavat naissoost meeleavaldajat.
Egiptlane näitab kohaliku ajalehe fotot julgeolekujõududest peksmas maas lebavat naissoost meeleavaldajat. Foto: SCANPIX

Täna, kolmandat päeva järjest on Kairo südames jätkunud kokkupõrked julgeolekujõudude ja sõjaväe võimu lõppemist nõudvate protestijate vahel, kes loobivad üksteist kividega.

Alates reedest on Egiptuse pealinnas surma saanud vähemalt kümme ja vigastada 441 meeleavaldajat. Aktivistide sõnul suri enamik tapetutest kuulihaavadesse, vahendas AP.

Rahutused puhkesid reedel, kui julgeolekujõud pidasid kinni ja peksid sadu rahumeelseid demonstrante Kairo valitsushoonete lähedal. Protestijad olid seal viimased kolm nädalat nõudnud, et Egiptust valitsev sõjaline nõukogu loovutaks kohe võimu tsiviilvalitsusele.

Sõdurite karmid meetmed demonstrantide vastu on tekitanud vastukaja sotsiaalvõrgustikes. Videod näitavad, kuidas naissoost meeleavaldajaid tiritakse juustest, vähemalt ühel on ka riided ära võetud. Maas lamavaid protestijaid lüüakse jalaga ja pekstakse kumminuiadega.

On selgunud ka parlamendivalimiste teise etapi mitteametlikud tulemused, mis näitavad, et islamistlikud erakonnad on osutumas riigi populaarseimaks poliitiliseks jõuks. Paljud aktivistid süüdistavad neid aga oportunismis, sest linnatänavatel aset leidva vägivalla osas nad seisukohta võtta ei soovi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles