USA ekspert: vastasseis Putinile on tema edukuse tulemus

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin kõnelemas Olimpiiski kompleksi poksiringis.
Vladimir Putin kõnelemas Olimpiiski kompleksi poksiringis. Foto: SCANPIX

Venemaal toimuvad protestiaktsioonid ning vastasseis taas presidendiks saada soovivale Vladimir Putinile on tegelikult tema enda edukuse tulemus, arvab USA mainekas Venemaa-ekspert Steven Sestanovich.

«Irooniliselt on üks põhjus Putini enda edu, tema juhtimisel on Venemaa elu taas stabiliseerunud ja rahvas on jõukamaks muutunud, nüüd korraga nähakse, et Putinit ennast stabiilsuse loojana ei olegi enam vaja,» vahendasid rahvusringhäälingu raadiouudised eksperdi sõnu, kirjutas ERR Uudised.

«80 protsenti venelastest leiab, et riigi juhtkond on korrumpeerunud ning seda, et Putin ei tegele piisavalt korruptsiooniga ja ei näi lubavat reaalse demokraatia teket, pannaksegi talle pahaks,» märkis ta.

«Me vaatleme Medvedevit sageli kui poolkoomilist figuuri Vene poliitikas, kuid viimase nelja aasta jooksul on ta olnud tegelikult üks neist häältest, kes riigis reforme toetab, olles sel moel ka putinismi kriitik, Medvedevi positsioonil on kahtlemata olnud mõju Vene rahvale,» ütles Sestanovich.

«Süüdistused võltsingutes ja pettustes - sellised sädemed on rahvaliikumised vallandanud mitmetes teistes Nõukogude Liidu järglasriikides ning ühel hetkel pidi see toimuma ka Venemaal,» ütles Sestanovich, kelle sõnul on see kõik kahtlemata löök Putinile, kuid kindlasti mitte nii tugev, et see ta võimult viiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles