Saksa president mattub skandaalidesse

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksmaa president Christian Wulff.
Saksmaa president Christian Wulff. Foto: SCANPIX

Saksmaa president Christian Wulff on juba oma hämara eralaenu tõttu kriitikatule alla sattunud, nüüd aga selgus lisaks, et kindlustusärimees Carsten Maschmeyer maksis kinni presidendi raamatu reklaamikulud, vahendab Spiegel.

Mõlemad mehed kinnitavad, et tollal Alam-Saksi liidumaa valitsust juhtinud Wulff ei teadnud asjast midagi.

Maschmeyer maksis ajakirja Bild andmeil 2008. aastal ühe intervjuuraamatu reklaamikampaania eest, kus praegune president Wulff kirjeldab nii oma poliitilist kui ka eraelu.

Raamatu pealkirjaga «Parem kui tõde reklaami» eest maksis Maschmeyer omast taskust 42 731 eurot ja 71 senti, kuid kinnitas, et ei kõnelnud toonase liidumaa peaministri ja praeguse presidendiga asjast sõnagi.

Intervjuuraamat moodustas toona olulise osa Kristlike Demokraatide (CDU) valimiskampaaniast. Erakord ostis raamatust mõned tuhanded eksemplarid ning kinkis nad valimisreklaamina Wulffile.

Lisaks on opositsioonipoliitikud nõudnud Wulffi eralaenu asjaolude selgitamist, nimelt sai mees 2008. aastal oma perekonnatuttavalt, ärimees Egon Geerkensi naiselt koduostuks poole miljoni euro suuruse laenu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles