Nemtsov süüdistab oma solvangukõnede lekitamises Kremlit

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Nemtsov.
Boriss Nemtsov. Foto: SCANPIX

Tuntud Vene opositsiooniliider Boriss Nemtsov süüdistab Kremlit oma eraviisiliste telefonikõnede lekkimises, kus ta solvas teisi opositsiooniaktiviste, vahendab BBC.

Valitsusele lähedal seisev uudisteportaal Life News avaldas Nemtsovi telefonikõnede salvestused, kus mees kutsub aktiviste väidetavalt «hamstriteks» ja «hirmunud pingviinideks».

Nemtsov väidab, et tegu oli pealtkuulatud telefonikõnega. Tema sõnul on avaldatu osaliselt tõene, osalt aga väljamõeldud.

Nemtsov on mõningate väljaütlemiste pärast ka vabadust palunud.

«Ma vabandan Jevgenia Tširikova, Božena Rinska ja kõigi ees, keda mu eraviisiline telefonivestlus puudutas ja solvas,» kirjutas Nemstov Ehho Moskvõ kodulehekülje blogiartiklis.

Lisaks süüdistas Nemtov ka peaminister Vladimir Putinit ja Kremli tippideoloogi Vladislav Surkovi provokatsioonis.

«Nad rikuvad jultunult ja andestamatult mu põhiseaduslikku õigust ja mu õigust pidada oma vestluskaaslastega erakõnesid ja telefonivestlusi,» ütles Nemtsov ja süüdistas Putinit ning Surikovi kriminaalses tegevuses.

Mehe väitel üritavad nad nurjata opositsiooni laupäeval toimuma pidavat miitingut.

Varem sel kuul oli Nemtsov ligi 250 Moskva protestidel arreteeritu hulgas, kes avaldasid meelt väidetava valimispettuse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles