Minskis jäi kadunuks Ukraina naisliikumise FEMEN kolm aktivisti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüselemine Minskis 19. detsembril.
Rüselemine Minskis 19. detsembril. Foto: SCANPIX

Minskis jäi kadunuks kolm FEMENi aktivisti, kes eile õhtul korraldasid protestiaktsiooni Valgevene riikliku julgeoleku (KGB) hoone juures.

Ukraina naisliikumise väitel puudub neil oma aktivistide ja operaatori saatuse kohta igasugune teave.«Meie tüdrukute (Inna Ševtšenko, Oksana Šatško, Aleksandra Nemtšinova) telefonid on siiani välja lülitatud,» rääkis FEMENI esindaja Interfaxile.

Valgevene KGB infoosakonna ülem Aleksandr Nemtšinov ütles ukrainlannade aktsiooni kommenteerides, et tegemist oli «jõhkra ja ettekavatsetud provokatsiooniga», vahendab portaal Birževõi Lider.

FEMENi aktivistid riietusid vööni lahti ja nad kandsid iseloomulikku grimmi – vuntse, mis meenutasid Valgevene diktaatori omi.

Valgevene välisministeeriumi ametlik esindaja pole kinnitanud Ukraina välisministeeriumile naiste kinni võtmist. «Ukraina diplomaadid Minskis on informatsiooni saamiseks pidevas kontaktis Valgevene kompetentsete organitega,» lisas Ukraina välisministeeriumi pressisekretär Aleksandr Dikusarov.

Valgevene online meedia andmetel olid aktivistid KGB hoone juures loosungiga «Elagu Valgevene!». Kui korrakaitsejõud hakkasid rahvast kinni võtma, siis ukrainlannadel oli õnnestunud jalga lasta.

Koos FEMENi aktivistidega oli Minskis julgeoleku hoone juures ka Austraalia kodanik Kitty Green, kuid tema ilmus välja Leedus Vilniuses, kuna Valgevene julgeolek saatis ta üle piiri.

Portaali TSN.UA andmetel pääses Green vabadusse tänu Moskvas asuva Austraalia saatkonna sekkumisele. Korrakaitsjad olid naise üle kuulanud ja võtnud ära kogu foto-ja videomaterjali.

Ševtšenko, Šatško ja Nemtšinovaga olid FEMENi teiste liikmetega viimati ühenduses eile kella 18 paiku. Pärast seda on olnud vaikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles