Opositsionäärid Navalnõi ja Jašin pääsesid vabaks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi oma poolehoidjate keskel pärast vabanemist.
Aleksei Navalnõi oma poolehoidjate keskel pärast vabanemist. Foto: SCANPIX

Vene tuntud blogija Aleksei Navalnõi ja opositsionäär Ilja Jašin pääsesid öösel vabaks pärast 15-päevast administratiivkaristuse ära kandmist.

Navalõi advokaat Vadim Kobzev rääkis agentuurile RAPSI/Rapsinews.ru, et kuna tema kliendil olid Marinski Pargi siseasjade osakonna juures vastas kümned ajakirjanikud ja mõttekaaslased, siis nad omavahel rääkida ei saanud.

Opositsioonilise Solidaarsuse liige Ilja Jašin sai välja Severnoje Tušino siseasjade osakonnast, kinnitas samas viibinud RIA Novosti korrespondent. Tal olid vastas blogijad, ajakirjanikud ja Boriss Nemtsov.

«Need 15 ööpäeva istusin kinni selle eest, mis toimub Moskvas. Me nägime pilte Bolotnajalt ja meie need meeldisid. Kinnipidamise tingimused olid selle koha jaoks tüüpilised,» rääkis Jašin.

«Viimati olime seal aasta tagasi ja selle ajaga pole kambrites midagi muutunud,» lisas ta. Jašin märkis, et esimese asjana kavatseb ta ennast välja magada.

Solidaarsuse organiseeritud sanktsioneeritud miiting leidis aset valimistulemuste vastu korraldatud miitingul Tšistõje Prudõ juures 5. detsembril. Mõningatel andmetel oli sinna kogunenud umbes 7000 inimest. Kui see üritus lõppes, siis otsustas osa aktiviste mööduda Gribojedovi mälestusmärgist ja võtta suuna Lubjanka väljakule, kus korraldati sanktsioneerimata rahvakogunemine. Kokku võeti protsessiooni ajal kinni ligi 300 inimest.

6. detsembril otsustas kohus, et Navalnõi ja Jašin on süüdi politseinikele vastuhakkamises ja karistas neid 15-päevase administratiivarestiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles