Saakašvili: partnerlusharta USA-ga lähendab Gruusiat NATO-le

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili
Mihheil Saakašvili Foto: AP / Scanpix

Gruusia-USA strateegilisel partnerlushartal on ajalooline tähtsus, see lähendab riiki märkimisväärselt NATO-ga ühinemisele, ütles laupäeval president Mihheil Saakašvili.

«Mitte kunagi varem ei ole Gruusia-USA suhetes kasutatud terminit «strateegiline partnerlus» ja see on väga tähtis samm Gruusia positsiooni tugevdamisel,» kinnitas president Thbilisis ajakirjanikele.

«Dokumenti allkirjastades lähenes Gruusia oluliselt euroatlandi ruumile. Tahan meenutada, et Baltimaade ühinemisele NATOga eelnes just nimelt analoogse leppe sõlmimine Ühendriikidega,» kinnitas ta.

Küsimusele, kas USA uus administratsioon tähtsustab hartat piisavalt, vastas Saakašvili, et praegune ja tulevane administratsioon vahetavad kõigi peamiste küsimuste üle infot ning koordineerivad oma tegevust.

«Ameerika on selline riik, et ükskõik kui erinevad ka ei oleks poliitilised platvormid, pole selles vabariiklikku ega demokraatlikku välispoliitikat. On vaid Ameerika poliitika fundamentaalsed põhimõtted, seetõttu on suhted Ühendriikidega ligitõmbavad väga paljudele riikidele,» osutas ta.

«See dokument ei lahenda kõiki Gruusia probleeme, ent kui see oleks sõlmitud mõni aasta või isegi aasta tagasi, oleks palju halba saanud vältida,» usub Saakašvili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles