Medvedev hoiatas oma viimases presidendikõnes majandussurutise eest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Majandussurutis võib kesta mitu aastat ja nõuda Venemaalt seda, et ta koondaks oma pingutused oma konkurentsivõime parandamiseks, ütles president Dmitri Medvedev hoiatas täna peetud viimases presidendikõnes
 


«Me seisame silmitsi raskete aegadega,» sõnas Medvedev. «Ülemaailmne majandussurutis võib kesta mitu aastat, samal ajal kui võistlus meelte, ideede ja ressursside peale – läheb ainult karmimaks ja meie oleme selle võistluse epitsentris.»

«Kuid isegi neil kõige raskematel aegadel pole meil õigust lõpetada arenemist. See töö nõuab püsivust, pingutust ja – loomulikult – aega,» jätkas Vene president.

Medvedev märkis, et paljud poliitikud, rahvusvaheliste organisatsioonide juhid ning juhtivad majandusteadlased ja ärimehed on hoiatanud lähikuudel ülemaailmse majandussurutise tuleku eest. «On ilmselge, et meid kõiki ootavad rasked ajad,» rõhutas ta.

«Ma olen juba öelnud, et meie riik elas kriisikatse auväärselt üle. Praegune meeskond läbis selle testi,» kiitis ta end ja peaminister Vladimir Putinit.

«Ma loodan, et me tuleme toime uute väljakutsetega, kes iganes ei saaks Vene presidendiks või föderaalvalitsuse juhiks,» lisas Medvedev, kellele on lubatud pärast presidendikoha tagasi Putinile loovutamist taas peaministri positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles