Venemaa: ELi väitel pole Kiievi deklaratsiooni-jutt siduv

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitorustiku rõhumõõtur näitab nulli
Gaasitorustiku rõhumõõtur näitab nulli Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Liidu eesistujamaa Tšehhi peaminister Mirek Topolanek ütles täna oma Vene kolleegile Vladimir Putinile, et Ukraina lisanõuded gaasitransiidi seire leppele ei ole siduvad.

«Ukraina deklaratsioon ei ole osa (peamisest) protokollist ning esindab vaid Ukraina poole arvamust,» vahendas Putini pressiesindaja Topolaneki sõnu Venemaa valitsusjuhile.

Ta lisas, et Putin palus Topolanekil saata Venemaale ilma igasuguste lisandite ja deklaratsioonideta vaatlejate protokoll, mille eesmärgiks on taastada Vene maagaasitarned Euroopasse.

Samas leppisid Euroopa Komisjoni esimees Jose Manuel Barroso ja Ukraina peaminister Julia Tõmošenko kokku, et Ukraina lisatud deklaratsioon eemaldatakse gaasileppest.

Ukraina lisas leppe juurde deklaratsiooni kinnitades, et ei ole kunagi Venemaalt gaasi varastanud ja Ukrainal ei ole võlgu Venemaa ees.

Just selle deklaratsiooni tõttu teatas Venemaa president Dmitri Medvedev täna, et gaasiseire lepe on kehtetu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles