Gallup: Soome presidendivalimiste teise koha pärast heitleb neli meest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen Foto: SCANPIX

Soome ajalehe Ilta-Sanomat tellitud küsitlus näitab, et võitlus presidendivalimiste teise koha nimel on äärmiselt ühtlane.

Küsitluse järgi toetab Koonderakonna kandidaati Sauli Niinistöt 51 protsenti vastanutest. Veamarginaal on 3,4 protsenti mõlemale poole.

Teise koha nimel käib äge rebimine nelja mehe vahel. Põlissoomlaste kandidaati Timo Soinit ja Keskerakonna kandidaati Paavo Väyryneni toetab 11 protsenti vastanutest. Sotsiaaldemokraat Paavo Lipponeni ja roheliste kandidaati Pekka Haavistot toetab 9 protsenti soomlastest.

Teise koha pärast pingutavate poliitikute toetuse veamarginaal on 2,0-2,1 protsenti mõlemas suunas.

Pärast neid nelja on vahe ja seejärel tulevad Vasakliidu kandidaat Paavo Arhinmäki ja Rootsi Rahvapartei esindaja Eva Biaudet (mõlemal 4-protsendine toetus) ning kristlike demokraatide kandidaat Sari Essayah 3 protsendiga. Veamarginaal on 12,-1,3 protsenti.

Küsituses, mille Lappeenranta uurimisinstituut MC-Info viis läbi ajavahemikul 15.-20. detsembril, osales tuhat inimest.

Soome presidendivalimiste esimene voor on 22. jaanuaril 2012. Kui ükski kandidaat üle 50 protsendi poolthääli ei kogu, siis korraldatakse 5. veebruaril teine hääletusvoor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles