Patriot-raketid toimetati Kotka sadamast minema

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Thor Liberty Soomes Kotka sadamas.
Kaubalaev Thor Liberty Soomes Kotka sadamas. Foto: SCANPIX

Soome ametnikud toimetasid ööl vastu tänast kaubalaevalt M/S Thor Liberty minema kõik rakettidega konteinerid.

Kohaliku meedia andmetel sõidutati need kaitsejõudude ladudesse, vahendas YLE.

Kotka sadamas oodatakse tolli ja liiklusturvalisuse ameti luba viia laev kõrvalisse kohta, et saaks lõhkaine konteineritesse ümber laadida.

Thor Liberty ümber jäetakse ohutust arvestades kilomeetrise raadiusega kaitsevöönd.

Kotka sadama transpordiülema Markku Koskineni sõnul püütakse laev ümber paigutada valgel ajal, lasti ümberlaadimine ja konteineritesse pakkimine leiab aset hilisõhtul pimeduses.

Seoses Kotkasse saabunud laeva ja sellelt leitud 69 Patriot-raketiga ilmunud uudistega tuli ilmsiks tõlkeviga. Kui kolmapäevastes uudistes räägiti, et laeva dokumentides oli lasti kohta märgitud sõna «ilutulestiku tarbed», siis tegelikkuses oli seal inglise keele kirjas rockets ehk raketid.

Kriminaalpolitsei ülemkomissar Timo Virtanen rääkis eile õhtul Ilta-Sanomatele, et esimesena dokumentidele silma peale visanud sadamaametik tõlkis sõna rockets ilutulestikuks. Seega on tegemist inimliku eksitusega ja tegelikult olid dokumendid Patriot-rakettide osas õigesti täidetud, lisas ta.

Virtanen rõhutas, et tõlkeviga ei mõjuta uurimist. «Nagu varem juttu oli, siis transiidiluba on jäänud taotlemata. Selles on probleem,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles