Dmitri Rogozin nimetati Venemaa asepeaministriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev (seljaga) kohtus täna Gorki residentsis uue asepeaministri Dmitri Rogoziniga.
Venemaa president Dmitri Medvedev (seljaga) kohtus täna Gorki residentsis uue asepeaministri Dmitri Rogoziniga. Foto: SCANPIX

President Dmitri Medvedev nimetas täna Venemaa senise esindaja NATO juures riigi kaitsetööstuse eest vastutavaks asepeaministriks.

Dmitri Rogozin lubas presidendile, et kasutab «raudset kätt», võitlemaks Vene relvajõududele uute relvade arendamist takistava korruptsiooni vastu. Rogozin vahetab välja Sergei Ivanovi, kes eile asus juhtima Kremli administratsiooni, vahendas AP.

Sõjaväe prokurör teatas sel aastal, et umbes viiendiku Vene relvajõudude eelarvest varastavad korruptantidest ametnikud ja alltöövõtjad.

Natsionalistlike väljaütlemiste poolest tuntud Rogozin on sageli nahutanud ka Eestit. Näiteks tänavu juulis süüdistas ta Eestit venekeelse elanikkonna diskrimineerimises ning teatas, et eestlastest ksenofoobide aetud poliitika ei oma midagi ühist Euroopas omaks võetud universaalsete demokraatlike normidega.

«Seda, mis toimub Eestis, ja toimub juba piisavalt pikka aega, tuleb nimetada õige nimega: see on rassism ja ksenofoobia, mis piirneb fašistliku ideoloogiaga,» ütles Rogozin.

Mullu augustis ütles Rogozin, et Eesti poliitikutel oleks aeg täiskasvanuks saada ja õppida olema konstruktiivsed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles