Medvedev noomis Putini valitsust

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev külastas masinaehitustehast Saljut ja noomis valitsust aegluse pärast.
Venemaa president Dmitri Medvedev külastas masinaehitustehast Saljut ja noomis valitsust aegluse pärast. Foto: AP / Scanpix

Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev kritiseeris eile peaminister Vladimir Putini valitsust, mis tema hinnangul tegutseb liiga aeglaselt kriisivastase programmi ellurakendamisel.


Medvedev nentis, et oktoobris kinnitatud kriisivastasest programmist on täide viidud vaid 30 protsenti ning paljusid hädavajalikke meetmeid rakendatakse liiga aeglaselt, ehkki neid peaks tegema «jooksujalu», vahendas eile

Interfax

ja kirjutas täna ka

Financial Times

.

«Me peame omaks võtma, et praegusel hetkel täidetakse plaanitud meetmeid oodatust aeglasemalt ning mis veelgi olulisem - aeglasemalt, kui praegune olukord nõuab,» ütles president koosolekul, mis toimus mootoritehase Saljut kompleksis Moskva lähedal.

Financial Timesi vaatlejate arvates on see järjekordseks viiteks riigipea katsetele ajada peaministrist sõltumatumat poliitikat, mis varem on mitmel korral nurjunud. Eelmisel kuul võis sellise signaalina tõlgendada Medvedevi teadet, et just temal lasub «lõplik vastutus» riigis juhtuva eest ning ta «ei saa seda vastutust kellegagi jagada».

Eilsel kohtumisel viitas president reale negatiivsetele indikaatoritele majanduses, muu hulgas kuueprotsendilisele langusele Venemaa tööstustoodangus lõppenud aasta viimases kvartalis, samuti järsule toorainehindade kukkumisele maailmaturul, mis on oluliselt kahandanud riigi tulusid.

Vene keskpank otsustas eile jälle lubada rubla kursil dollari-euro valuutakorvi suhtes langeda. Financial Timesi andmetel oli see juba järjekorras 13. minidevalvatsioon ning augusti tasemega võrreldes on rubla väärtus praeguseks kahanenud rohkem kui viiendiku võrra. Keskpanga arvates hävitaks ühekordne järsk devalveerimine aga usalduse rubla vastu täielikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles