Londoni metrootöötajate streik ärritas šoppajaid ja jalgpallifänne

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni metrootöötajate streik ärritas šoppajaid ja jalgpallifänne
Londoni metrootöötajate streik ärritas šoppajaid ja jalgpallifänne Foto: SCANPIX

Londonis eile aste leidnud metrootöötajate streik tekitas aasta ühel tähtsaimal ostupäeval, mil algas jõulujärgne odavmüük, ühistranspordis seisakuid.

Metroostreigid on Londonis üsna tavalised ning asjatundjate arvates on metrootöötajate ametiühingul juba liiga palju võimu, edastab AFP.

Ka jalgpallifännid kannatasid streigi tõttu, kuna Londoni Arsenali meeskonna mäng lükati selle tõttu edasi.

Šoppajad toimetati Londoni kesklinna lisabussidega. Sellest hoolimata loobusid paljud odavmüügile minemast. Osade kaubandusfirmade kahju suurenes veelgi.

«Oleme vihased. Ametiühingud võtsid meid sõna otseses mõttes pantvangi ning meil oli tavapärasest vähem ostjaid,» lausus firma New West End Company üks juhtidest Jace Tyrrell.

Metrootöötajad korraldasid streigi, kuna ei saanud eilsel teisel jõulupühal töötamise eest lisatasu või vaba päeva.

Metroorongide juhid teenivad umbes 3800 naela (üle 4500 euro) kuus, mis on kaks korda rohkem kui brittide keskmine palk.

Enamik londonlasi ei pooldanud metrootöötajate streiki.

«Nad tunnevad, et on võimupositsioonil. Selle tõttu saavad seisata paljude elu. Nii või teisiti saavad nad lõpuks oma lisatasu,» lausus Londonis elav Nicholas Chadwick.

Metrootöötajate streigiähvardus on nii võimas relv, et neile on juba ette lubatud kopsakas lisatasu, et nad Londoni 2012. aasta olümpiamängude ajal streikima ei hakkaks.

Kuid metrootöötajaid võivad oodata ka tagasilöögid, kuna Londoni linnajuhid on hakanud kaaluma automatiseeritud metroosid.

Londoni konservatiivne linnapea Boris Johnson sõnas nüüdse streigi kohta, et on aeg hakata tõsiselt mõtlema automatiseeritud metroodele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles