Somaalia piraadid kaaperdasid Itaalia kaubalaeva

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraadipaat.
Piraadipaat. Foto: SCANPIX

Somaalia piraadid kaaperdasid Omaani ranniku lähistel Itaalia kaubalaeva koos 18 meeskonnaliikmega pardal, vahendab BBC India laevandusametnike teadet.


Praegustel andmetel sõidab mereröövlite valduses olev Enrico Ievoli Somaalia ranniku poole. Enne rünnakut oli Iraanist teele asunud naatriumhüdroksiidi vedav alus teel Türgisse. Meeskonnaliikmete seas on seitse indialast, kuus itaallast ja viis ukrainlast ning andmeid kaaperdamise käigus viga saanuist pole.

BBC märkis, et intsident juhtus ajal, kui Somaalia piraatide jaoks tundub laevade ründamine muutuvat järjest keerukamaks. India ookeanis mereröövleid tõrjuva EUFOR Atalanta andmeil registreeriti möödunud kuul selles piirkonnas vaid 12 piraatide rünnakukatset, mullu samal ajal oli neid 35.

Ekspertide sõnul on rünnakute arvu vähenemise taga osaliselt ka see, et järjest enam palkavad ohtlikku piirkonda läbivad laevad endale relvastatud kaitsemeeskonna.

Sellegipoolest hoiavad Somaalia piraadid pantvangis umbes 200 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles