Iltalehti: Eesti politseinikud viisid Tallinnas ära eksinud soomlase hotelli asemel tühermaale

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tallinna vanalinnale
Vaade Tallinna vanalinnale Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas eksinud soomlasest ettevõtja elas oma sõnul üle õuduse- ja hirmuhetki, kui Eesti politseinikud ta hotelli asemel mingile tühermaale sõidutasid, kirjutab tänane Iltalehti.

Mees, kes kättemaksu kartuses ei julge oma nime avalikustada, nõuab kahe politseiniku käitumise uurimist.

Mees sattus hätta jõululaupäeval kella 22 paiku Tallinna kesklinnas ja pöördus abi saamiseks politseiautos istunud kahe vormiriietes korrakaitsja poole.

Politseinikud kutsusid mehe autosse ja lubasid ta hotelli kohale viia. Tegelikult viisid nad mehe Tallinna läheduses asuvasse süngesse tööstuspiirkonda.

Kui soomlane hakkas küsima, et kuhu politseinikud ta viivad, siis käskisid need tal suu kinni panna. «Olin šokis. Mõtlesin, et mind röövitakse ja lüüakse maha. Vihma valas kui oavarrest ja ühtegi valguskiirt polnud näha,» jutustas ta.

Mingil hetkel kamandasid politseinikud mehe autost välja, politseiauto kihutas minema ja soomlane jäi üksinda.

Helsingis elav ettevõtja oletab, et politseinikud sõidutasid ta 20-30 kilomeetri kaugusele linnast. «Ma ei jäänud röövleid ootama, vaid hakkasin väikseid teid mööda linna suunas jooksma, et mind ei leitaks,» jutustas ta.

Ühel hetkel leidis ta vaba takso ja naisjuhiga sõiduk toimetas mehe Tallinnasse ja hotelli.

Mees ei oska täpselt öelda, millisesse suunda ta linnast välja toimetati. Oma sõnul oli ta veidi napsutanud, kuid mäletab sündmusi hästi. «Kes sellist küll ise välja mõtleks. Olen 61-aastane ja mul on oma firma. Usun, et suudan politseinikud ära tunda. Nad olid noorepoolsed, umbes 30ndates.»

Soomlane arvab, et Tallinna kesklinnas oli jõululaupäeval liikvel vaid mõni üksik politseipatrull ja seetõttu ei tohiks olla raske meeste isikuid tuvastada.

Soome suursaatkond Tallinnas on juhtunuga kursis, kuna mees pöördus esimesel jõulupühal abipalvega sinna. Konsuli Sirpa Aalto sõnul soovitas valves olnud diplomaat esitada mehel avaldus kas Tallinna või Helsingi politseisse.

Avalduse juhtunu uurimiseks esitas mees Helsingi politseisse 26. detsembril. Kannatanu kahtlustab politseinikke vabaduse võtmises ja ohvri jätmises saatuse hoolde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles