Vučić: Serbia ostis sõjatehnikat Putini soovitusel

BNS
Copy
Venemaa president Vladimir Putin ja tema Serbia kolleeg Aleksandar Vučić tänavu jaanuaris. 
Venemaa president Vladimir Putin ja tema Serbia kolleeg Aleksandar Vučić tänavu jaanuaris. Foto: Reuters/ScanPix

Serbia juhindus sõjatehnikat ostes Vene presidendi Vladimir Putini soovitustest, ütles Serbia president Aleksandar Vučić kolmapäeval Sotšis ja kinnitas, et Belgrad moderniseerib oma relvajõude Venemaa abiga. 

«Mis puudutab sõjaväge, siis on meil suurepärane koostöö ja tohutu arv ühisüritusi. Meil on suurepärane sõjalistehniline koostöö Ma tänan kaitseminister Sergei Šoigut toetuse eest meie sõjaväele,» ütles Vučić pärast kohtumist Vene presidendi Vladimir Putiniga. 

«Me oleme juba ostnud suure hulga tähtsaid asju, mida me vajame. President Putin andis selle koha pealt nõu. Võidupüha paraadil viibides soovitas president Putin mulle, mida osta. Ma järgisin tema nõuandeid. See peaks varsti Serbiasse saabuma,» sõnas president. 

Serbia peaks varsti kätte saama Vene õhutõrje raketisüsteemid Pantsir-S. 

«Tegutseme tasa ja targu. Kõik kulgeb meie rahalisi võimalusi arvestades,» ütles Serbia president. «Vaadake missugune nägi meie sõjavägi välja varem ja missugune on ta nüüd - kuus aastat tagasi ja praegu. Ma olen väga uhke ja meie koostööga rahul.» 

Euroopa Liitu pürgiv Serbia on üks Venemaa lähedasemaid liitlasi Balkanil. Belgrad on keeldunud Venemaale sanktsioonide kehtestamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles