Nigeeria kristlased lubasid kaitsta kirikuid islamistide eest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madalla Püha Theresa kirik pärast pühapäeval toimunud pommirünnakut.
Madalla Püha Theresa kirik pärast pühapäeval toimunud pommirünnakut. Foto: SCANPIX

Nigeeria elanikest umbes 40 protsenti moodustavad kristlased lubasid kaitsta pühakodasid islamiradikaalide rünnakute eest.

Aafrika rahvarohkeimas riigis kristlasi esindava organisatsiooni esindaja kinnitusel tähendavad islamistliku ususekti Boko Harami verised rünnakud sisuliselt sõjakuulutust riigis elavate kristlaste vastu, vahendas BBC.

«Kristlaste kogukonnal pole ühtki teist võimalust, kui reageerida asjakohaselt, kui meie liikmete, kirikute ja vara vastu suunatud rünnakud jätkuvad,» teatas Nigeeria Kristlaste Liidu juht Ayo Oritsejafor. «Kristlased peaksid end kaitsma igal võimalikul viisil,» lisas Oritsejafor.

Kümmekond aastat riigis tegutsenud Boko Haram on seadnud eesmärgiks kehtestada riigis šariaat ning on selle nimel korraldanud veriseid rünnakuid.

Jõulupühal sai Boko Harami võitlejate korraldatud rünnakutes surma üle 40 inimese. Rünnaku järel on vägivalla tõttu riigi kirdeosas asuvast Damaturu linnast põgenenud ligi 90 000 inimest.

Nigeeria 160 miljonit elanikku jagunevad 250 rahvuseks. Umbes 50 protsenti neist on moslemid, kes elavad valdavalt riigi põhjaosas. 40 protsenti on kristlased ja kümme protsenti elanikkonnast järgib loodususundeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles