Läti peaminister vabastas kultuuriministri ametist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti senine kultuuriminister Helena Demakova (taga paremalt kolmas) poseerimas ELi kolleegidega mullusel Cannesi filmifestivalil.
Läti senine kultuuriminister Helena Demakova (taga paremalt kolmas) poseerimas ELi kolleegidega mullusel Cannesi filmifestivalil. Foto: AP / Scanpix

Läti peaminister Ivars Godmanis rahuldas kultuuriministri Helena Demakova tagasiastumispalve, teatas valitsusjuhi pressisekretär Edgars Vaikulis.


Teisipäeval nimetatakse valitsusistungil kultuuriministri kohusetäitja. Peaminister ei ole seni veel avaldanud, kas ta palub oma erakonnal esitada keegi teine ministri kandidaadiks enne ministeeriumi võimalikku reorganiseerimist.

Demakova teatas esmaspäeval kavatsusest ametist lahkuda ning soovitas oma mantlipärijaks Juris Žagarsit, kes on näitleja, ärimees ja Cesise kunstifestivali korraldaja ning juba kuid ka senise ministri nõunik.

Rahvapartei juhatusse kuuluv Demakova töötas kultuuriministrina alates 2004. aasta märtsist. Ta ütles lahkumisest teatades, et ei kavatse oma seimisaadiku mandaati taastada ega eelseisvatel valimistel kandideerida.

Ehkki naine põhjendas ametist tagasi astumist terviseprobleemidega, arvatakse tema errumineku tegelikuks põhjuseks ülikalli kontserdimaja lepingu sõlmimist peaministri teadmata ning valitsuse kokkuhoiupoliitika kiuste.

Demakova kritiseeris oma kirjas liberaalsest ideoloogiast kantud «vastutustundetuid ettepanekuid», viidates seejuures muuseumide ühendamisele ja kulude optimeerimisele, vahendas LETA.

Oma saavutustena tõstis ta esile kultuurisektori tõstmist «heidiku» ja «kerjuse» staatusest valdkonnaks, mida finantseeritakse Euroopast laialdaselt ning millel on selge visioon, ulatuslikud arenguprojektid ja suur potentsiaal.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles