Briti minister: Pakistani riik ei olnud Mumbai rünnakutega seotud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välisminister David Miliband ja tema India kolleeg Pranab Mukherjee kohtumas New Delhis.
Briti välisminister David Miliband ja tema India kolleeg Pranab Mukherjee kohtumas New Delhis. Foto: AP

Suurbritannia välissekretär kinnitas, et tema ei usu Pakistani riigi otsesesse seotusesse Mumbai terrorirünnakutega, mida on korduvalt väitnud India valitsus.


«Ma olen avalikult öelnud, et ma ei usu, et neid rünnakuid juhtis Pakistani riik ja minu arvates on oluline seda korrata,» ütles David Miliband tänasel pressikonverentsil, vahendas AFP.

Minister lisas samas, et äärmuslased olid kindlasti pärit Pakistanist ja Islamabad vastutab selliste rühmituste nagu Lashkar-e-Taiba mahasurumise eest.

India on muutumas üha närvilisemaks seetõttu, et naaberriigi võimud pole olnud suutelised takistama islamistide tegevust seal.

Mumbais novembri lõpus kolm päeva väldanud terroriamoki käigus tapeti kokku 179 inimest, mis taaselustas vanad pinged kahe tuumariigi vahel.

Miliband kiitis siiski India valitsuse «küpsust» ja «tarkust» otsuse tõttu vastata terrorile diplomaatiliselt, mitte sõjalise aktsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles