Putin: meeleavaldused on demokraatia vältimatu hind

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini Novo-Ogarjovo residentsis
Vladimir Putini Novo-Ogarjovo residentsis Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Vladimir Putin nimetas oma uusaastapöördumises kümneid tuhandeid inimesi koondanud meeleavaldusi «tavaliseks tasuks demokraatia eest».

Putini väitel asub Venemaa poliitilise tsükli keskel ehk siis riigiduuma valimised on läbi ja presidendivalimised alles ees.

«Poliitikud kasutavad sellistel aegadel ikka inimeste tundeid ära, kõike kõigutatakse natuke, kobrutab, kuid see on demokraatia paratamatu hind. Selles pole midagi ebatavalist,» rääkis ta.

Ta soovis kõigile venemaalastele, sõltumata nende poliitilistest eelistustest, heaolu ja õitsengut.

Läheneva aasta 2012 kohta väljendas Putin veendumust, et see saab Venemaa jaoks olema edukas. Vaatamata sellele, et ajal, mil Venemaa kujutab endast möllava globaalmajanduse taustal «stabiilsuse saarekest», on «olukord meie ümber piisavalt ärev».

Valitsusjuht meenutas Hiina horoskoopi, mille järgi saabub draakoni aasta. «Ka mina olen sündinud draakoni aastal. Üldiselt on need meie jaoks olnud alati edukad. Loodan, et seekord toob draakon igasse vene perekonda, kõigile meie kodanikele edu, heaolu ja õitsengut.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles