Kimi matustel nähtud ülipikk mees võis olla kunagine NBA suurlootus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Välismeedias on spekuleeritud elavalt Põhja-Korea eksdiktaatori Kim Jong-ili matustel sõdurivormi kandnud ülipika mehe isiku üle.

Tõenäoliselt on tegemist kunagi NBA suurlootusega, 233 sentimeetrit pika korvpalluri Ri Myung-huniga (44), vahendas metro.co.uk.

Internetis on mõned oletanud, et kõrvalseisnutest kaks korda pikem hiiglane on halva fototöötluse tulemus või Põhja-Korea armee uue generatsiooni hiidsõdalane.

Ri Myung-hun pürgis NBA-sse Ottawas 1990ndate lõpus. Tol ajal kandis ta nime Michael Ri, mis oli austusavalduseks iidolile Michael Jordanile.

NBA-unelm purunes, kuna Ameerika Ühendriikide välisministeeriumi korraldusel ei tohtinud korvpalluri palka Põhja-Korea valitsusele üle kanda. Nimelt oli Põhja-Korea nõudnud, et mees võib küll korvpalli mängida, kuid tema palk tuleb kanda valitsuse pangakontole. Põhja-Korea polnud muu variandiga nõus ja mees sõidutati kodumaale tagasi.

Aastal 1967. sündinud Myung-hun on hiljem mänginud Põhja-Korea korvpallikoondises.

Eksdiktaator Kim Jong-il suri 17. detsembril, tema matusetseremooniad leidsid aset 28. ja 29. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles