Briti prints Philip osales uue aasta esimesel jumalateenistusel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia kuninganna Elizabeth II abikaasa prints Philip osales koos teiste pereliikmetega uue aasta esimesel jumalateenistusel, mis oli tema esimeseks ilmumiseks avalikkuse ette pärast hiljutist südameoperatsiooni.

90-aastane prints Philip jalutas Ida-Inglismaal Sandringhami maavaldustes asuvasse Püha Neitsi Maarja kirikusse oma noorima poja prints Edwardi kõrval.

Teekonna pikkuseks oli ligi 400 meetrit, vahendas Reuters. Pärast jumalateenistust suhtles ta põgusalt kiriku juurde kogunenud 300 inimesega ja jalutas seejärel lossi tagasi. 

Kuninganna saabus kirikusse Bentlyga, vahendas AFP.

Prints Philip toimetati rinnapiirkonnas olnud valude tõttu Cambridge’i haiglasse 22. detsembril. Talle tehti seal koronaararteri läbitavuse taastamiseks mitmeid protseduure.

Edinburghi hertsog, nagu prints Philipit ametlikult nimetatakse, lubati haiglast koju 27. detsembril.

Kuningannat, kes abiellus prints Philipiga 1947. aastal, ootab eest teguderohke 2012. aasta, kuna ta tähistab 60 aasta möödumist troonile astumisest.

Elizabeth II plaanib teha seetõttu ringsõidu Inglismaa, Šotimaal, Walesis ja Põhja-Iirimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles