Ligi tuhat meeleavaldajat lõhkus Riias parlamendi aknaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia Toomväljakule kogunenud inimesed nõudsid parlamendi laialisaatmist ja valitsuse tagandamist.
Riia Toomväljakule kogunenud inimesed nõudsid parlamendi laialisaatmist ja valitsuse tagandamist. Foto: F64/Raitis Plauks/Scanpix

Ligi tuhat Riia Toomväljakul Läti parlamendi laialisaatmist nõudnud meeleavaldajat suundus lähedalasuva parlamendihoone juurde, kus nad lõhkusid aknaid ja loopisid lumepallidega neid takistada üritavaid politseinikke.

Kohale saabunud eriüksuslased üritasid kumminuiade ja pisargaasi abil rahvast laiali ajada. Politseile toodi appi abijõude.

BNSi ajakirjanike sõnul üritasid meeleavaldajad tungida seimihoonesse, peksid sisse aknaid ja loopisid sinna kive, tühje pudeleid ja muid kättejuhtunud esemeid.

Miiting väljus kontrolli alt, selles osalesid peamiselt noored inimesed, kes kandsid mitmesuguseid plakateid, karjusid loosungeid ja nõudisd parlamendi laialisaatmist. Neid püüdsid maha rahustada politseinikud ja maskides inimesed.

Rahvahulk asus ründama ka kiirabiautot, mis üritas pääseda appi inimesele, kes pisargaasi tagajärjel kannatada sai.

Riia kesklinna kogunes teisipäeval rahumeelsele miitingule 10 000 inimest, et nõuda president Valdis Zatlersilt parlamendi laialisaatmist, süüdistades riiki tabanud rängas majanduskriisis ebapädevaid poliitikuid.

Meeleavaldusele korraldas opositsioonierakond Ühiskond Teise Poliitika Eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles