Islamisekt hoiatas Nigeeria armeed ja kristlasi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madalla pärast 25. detsembril toimunud pommirünnakut linnas asuvale Püha Theresa kirikule. Rünnaku korraldamise eest võttis vastutuse Boko Haram.
Madalla pärast 25. detsembril toimunud pommirünnakut linnas asuvale Püha Theresa kirikule. Rünnaku korraldamise eest võttis vastutuse Boko Haram. Foto: SCANPIX

Nigeerias tegutsev islamistlik ususekt Boko Haram hoiatas pärast erakorralise seisukorra välja kuulutamist armeed rünnakutega.

«Valitsuse kontrollitavates piirkondades, kus on välja kuulutatud erakorraline seisukord, tapavad sõdurid ainult süütuid moslemeid,» ütles Boko Harami esindaja Abul Qaqa eile õhtul, vahendas uudistevõrk AFP. «Me astume nendega (sõduritega - toim) silmitsi, et kaitsta meie vendi.»

«Me kutsume ka oma moslemitest kaaslasi tulema tagasi põhja, sest meil on tõendeid, et neid rünnatakse,» lisas Qaqa, kes kutsus valdavalt kristlastega asustatud Lõuna-Nigeerias elavaid moslemeid üles kolima riigi põhjaossa, kus elavad peamiselt moslemid.

Ka andis Qaqa Põhja-Nigeerias elavatele kristlastele, kes moodustavad kogu riigi elanikkonnast umbes 40 protsenti, kolm päeva aega, et nad piirkonnast lahkuksid.

Kümmekond aastat riigis tegutsenud Boko Haram on seadnud eesmärgiks kehtestada riigis šariaat ning on selle nimel korraldanud veriseid rünnakuid.

Jõulupühal sai Boko Harami võitlejate korraldatud rünnakutes surma 49 inimest. Üleeile kuulutas Aafrika rahvarohkeima riigi president Goodluck Jonathan neljas osariigis, kus Boko Harami võitlejad on viimastel nädalalatel rünnakuid korraldanud, välja erakorralise seisukorra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles