Politoloog: meeleavaldajad olid vandaalitsemiseks valmistunud

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Riia südalinnas.
Rahutused Riia südalinnas. Foto: Reuters / Scanpix

Riia Stradinši Ülikooli politoloogi Veiko Spolitise hinnangul olid Riias valitsuse vastu meelt avaldanud inimesed hilisemaks vandaalitsemiseks ette valmistunud.


«Kõigepealt lendasid lumepallid, siis pudelid ja siis hakkasid juba kivid lendama,» vahendavad

ERR Uudised

Spolitise intervjuud ERRi raadiouudistele.

Spolitise sõnul oli Lätis ammu teada, et provokatsioonid võivad tulla, ja sellest hoiatati ette. «Paraku kui valitsetakse sellisel viisil, et inimestel ei anta võimalust välja öelda, kui opositsiooni ei peeta millekski ja tema otsuseid ei peeta õigeks. See kõik on nüüd kandunud üle ka tänavatele, kus inimesed ei ole rahul enam mitte millegagi,» sõnas ta.

Spolitise sõnul on opositsioonierakonnad hakanud ridamisi tegema avaldusi, milles nad nõuavad siseministri tagasiastumist.

«Siseminister on saatnud opositsioonierakondade mobiiltelefonidele lühisõnumeid, süüdistades neid ja kasutades isegi poliitiliselt mittekorrektset sõnavõttu, öeldes, et nad on täielikult mittekõlblikud inimesed, kui nad lubavad sellistel asjadel juhtuda,» selgitas Spolitis ministri tagandamise nõude põhjuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles