Läti surmasõidu masendavad üksikasjad

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ove Maidla

Läti telekanali LNT andmetel viis aastavahetusel Rudna jõkke sõitnud auto kohalikke noori diskoteeki ning esimene selline sõit oli lõppenud edukalt. Teisel ja viimasel sõidul said aga surma seitse noort vanuses 16 kuni 19 aastat.

Kohalikud noored otsustasid uueaastaööl minna diskoteeki, vahendab novonews Läti telekanalit LNT. Kuigi juhil puudus autojuhiluba, autol olid all kulunud suverehvid ning tee oli libe, lõppes esimene sõit diskoteeki edukalt.

Saatuslikuks sai teine reis. Umbes kell kaks helistasid sõbrad autoga sõitma hakanud seltskonnale, et veenduda, kas nad on juba teel. Kuid poole tunni pärast olid kõigi autos olijate telefonid levipiirkonnast väljas. Noored otsustasid minna sõpru otsima. Teel olles avastasid noormehed õudusega, et sõprade autojäljed suunduvad otse Rudna jõkke.

Üks noormeestest hüppas külma vette, kuid tal ei õnnestunud autouksi avada. Politsei ja päästjad saabusid sündmuskohale poole tunni pärast, kui oli selge, et autosolijatel pole enam elulootust. Esialgu pole teada, kas juht ja kaassõitjad olid purjus, kuid politsei kinnitusel leiti sõidukist šampusepudel ja õllepurk.

Õnnetus juhtus Latgales,  Krāslava piirkonnas 1. jaanuari öösel umbes kella 3.30 paiku. Sõiduautos Mazda oli neli noormeest ja kolm neidu, hukkunute vanus jääb 16-19 eluaasta vahemikku.  Õnnetuse põhjust alles uuritakse, kuid maantee oli õnnetuse ajal libe ning õnnetuspaigas on järsk kurv. Ühelgi autosviibinul polnud juhiluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles