Maailma suurima palgaga valitsusjuht kaotab kolmandiku töötasust

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapuri peaministri Lee Hsien Loong´i (paremal) palk on suurem kui USA presidendi Barack Obama (vasakul) sissetulek.
Singapuri peaministri Lee Hsien Loong´i (paremal) palk on suurem kui USA presidendi Barack Obama (vasakul) sissetulek. Foto: SCANPIX

Ehkki Singapuri peaministri Lee Hsien Loongi palka kahandatakse kolmandiku võrra, jääb ta maailma kõige paremini tasustatud valitsusjuhiks.

Singapuri riigisektor maksab talentide ligimeelitamiseks heldelt palka, kuid tippametnike töötasu on kritiseerida võtnud opositsioon, mis mullustel parlamendivalimistel saavutas rekordtulemuse.

Peaminister Lee teenib aastas rohkem kui kolm miljonit Singapuri dollarit (1,8 miljonit eurot), kuid tema enda moodustatud komisjon soovitab seda summat vähendada 2,2 miljonini (1,3 miljonit eurot).

Komisjon asus tööle pärast möödunud aasta mais toimunud valimisi, kui opositsiooni sitke tulemus ehmatas Lee Rahvaaktsiooni Parteid (PAP), mis on Singapuri valitsenud linnriigi iseseisvumisest ehk 1965. aastast saadik.

Hoolimata palgakärpest on Lee palk kolm korda suurem kui Hongkongi valitsusjuhul Donalt Tsangil, kelle aastane teenistus on ümberarvestatult umbes 425 000 eurot.

USA president Barack Obama teenib aastas umbes 400 000 dollarit (307 000 eurot).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles