FARCi sissid põgenesid pantvangidega

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Colombia marksistliku sissiarmee FARC kaks võitlejat deserteeris sel nädalal ning andis end võimude kätte, tuues džunglist kaasa ka kaks pantvangi.


Meediale esitletud kaks noort endist mässajat võivad nüüd loota armuandmisele ja uuele elule, sest valitsus on julgustab sisse üle tulema nii rahalise tasu kui ka asüülivõimalusega Prantsusmaal, vahendas Reuters.

Eduardoks nimetatud geriljavõitleja tunnistas pressikonverentsil kaamerate ees, et ta on väga õnnelik enda ja oma kaaslase vabadusse pääsemise pärast, sest talle ei ole kunagi pantvangide võtmine meeldinud ning ta on selle vastu.

«Ma ei saa aru, kuidas rühmitus, mis väidab end võitlevat revolutsiooni nimel, võib röövida lapsi ja hoida neid džunglis,» rääkis ta. Kahest temaga koos vabadusse pääsenud pantvangist üks oli nimelt 14-aastane poiss, teine aga ärimees. Mõlemad vangistati eelmise aasta lõpus, et nõuda lunaraha.

Colombia revolutsiooniliste relvajõudude nime alla valitsuse vastu võitlev FARC on viimasel ajal märgatavalt nõrgemaks muutunud mitme liidri surma ja sageneva desertöörluse tõttu. Rühmituse laagrites hoitakse aga endiselt sadu kõrgema ja madalama profiiliga pantvange, kelle eest tahetakse võimudelt raha ja poliitilisi järeleandmisi.

FARC lubas detsembris, et kavatseb vabastada ise hea tahte märgina rühma pantvange, nende seas kaks poliitikut Alan Jara ja Sigifredo Lopeze, kes on džunglis veetnud juba rohkem kui kuus aastat, kuid seni pole nende üleandmine aset leidnud kemplemise tõttu selle üle, kes peaks sündmusel juures viibima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles