Sandringhamist leitud inimjäänused võivad kuuluda lätlannale või leedulannale

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politseinikud Norfolki krahvkonnas, kus kuninganna Sandringhami maavalduse lähistelt leiti inimjäänused.
Briti politseinikud Norfolki krahvkonnas, kus kuninganna Sandringhami maavalduse lähistelt leiti inimjäänused. Foto: SCANPIX

Briti politseinikud püüavad tuvastada kuninganna Elizabeth II Sandringhami maavaldusest surnult leitud 15- kuni 23-aastase naise isikut, kelleks võib olla nii Läti teismeline kui ka üks leedulanna.

Praeguste oletuste järgi võis mõrv leida aset üks kuni neli kuud tagasi, vahendas The Sun.

Inimjäänustele tehtud DNA-testi käigus ei saanud uurijad korralikku DNA-profiili, mistõttu uuringud jätkuvad.

Politseinikud töötavad aga läbi teateid Sandringhami lähistel kadunuks jäänud naistest.

Ühe võimaliku versiooni järgi võib ohvriks olla 17-aastane lätlanna Alisa Dmitrijeva, kes jäi kadunuks eelmise aasta augustis. Teismelist nähti viimati 31. augustil King’s Lynnis Friars Streetil. Perekond kuulutas ta kadunuks 6. septembril.

Ka võib ohvriks olla 29-aastane leedulanna Vitalija Baliutaviciene, kes jäi kadunuks mullu 12. augustil Peterborough’s. Tema on küll veidi vanem, kui esialgu ohvri vanuseks välja pakuti.

Briti politsei on pidanud kinni 46-aastase leedulase Rimas Venclovase, keda kahtlustatakse Baliutaviciene röövimises ja mõrvas. Naise surnukeha pole aga siiani leitud.

Koeraga jalutanud inimene leidis inimkeha jäänused 1. jaanuaril kella 16 paiku Norfolki krahvkonnas Anmeris King’s Lynni lähistelt. Anmer on 8000 hektari suurune maavaldus, mis jääb kuningannale kuuluva Sandringhami lossi peaväravast kolme miili kaugusele.

Sandringhamis perekonnaga jõule veetnud kuninganna sai võikast leiust teada 2. jaanuaril, kuid ta otsustas oma puhkust seal jätkata.

Uurijate oletusel on naine mõrvatud, kuna märke õnnetusest saadud vigastustest pole. Praegu pole selge, kas naine tapeti sündmuskohal või toimetati surnukeha sinna hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles