Harkivi kohus ei luba Tõmošenko vangla ette telke püstitada

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harkivis asuv koloonia, kus viibib Julia Tõmošenko.
Harkivis asuv koloonia, kus viibib Julia Tõmošenko. Foto: SCANPIX

Ukraina Harkivi halduskohus keelas opositsiooni poolehoidjatel ära telkide püstitamise koloonia juurde, kus viibib endine peaminister Julia Tõmošenko.

Kohus langetas taolise otsuse linnavõimude taotlusel, vahendas Interfax. Võimud olid varem jõudnud otsusele, et kinnipidamisasutuse aia taga olev tänav vajab hädasti remonti ja telklinnaku olemasolu takistad seda läbi viimast.

Tõmošenko pooldajad püstitasid mitu telki koloonia ette 4. jaanuaril. Nad plaanisid seal jagada laiali agitatsioonimaterjale ja võtta vastu kirju, mida poolehoidjad toovad Tõmošenkole.

Täna telke enam polnud ja sündmuskohal töötasid vee- ja kanalisatsiooniameti autod.

Endine valitsusjuht, kes siiani istus kinni Kiievis Lukjanovski eeluurimisisolaatoris, toimetati 30. detsembril Harkivi Katšanovski kolooniasse.

Tõmošenko advokaadi Sergei Vlassenko sõnul paigutati tema klient ümber, et lahutada teda poolehoidjatest.

Kohus mõistis Tõmošenko süüdi ametivolituste ületamisel Vene-Ukraina gaasilepe sõlmimisel ning karistas teda 7-aastase vangistusega. Lisaks on kohtus pooleli veel ligi kümme Tõmošenkot puudutavat kriminaalasja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles