Sarkozy vähendas vahet oma pearivaaliga

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Nicolas Sarkozy (vasakul) ja sotsialistide presidendikandidaat François Hollande.
Prantsuse president Nicolas Sarkozy (vasakul) ja sotsialistide presidendikandidaat François Hollande. Foto: SCANPIX

Prantsuse riigipea Nicolas Sarkozy vähendas 22 .aprillil toimuvate presidendivalimiste eel vahet oma pearivaali, sotsialistide kandidaadi François Hollande'iga.

Täna avaldatud Journal du Dimanche'i tellitud ja Ifopi instituudi läbi viidud arvamusuuringu tulemuste järgi edestab Hollande ametisolevat riigipead kahe protsendipunktiga. Kui Holland´i toetab praegu 28, siis Sarkozyd 26 protsenti küsitletuist, vahendas uudistevõrk AFP.

Küsitlustulemuste järgi ei kogu ükski kandidaat esimeses voorus piisavalt hääli, et saada uueks riigipeaks. 6. mail toimuvate presidendivalimiste lõppvooru pääseksid aga Hollande ja Sarkozy ning arvamusuuringu järgi võidaks selle 54 protsentiga Hollande, Sarkozy toetus oleks küsitluse järgi 46 protsenti.

Võrreldes detsembrikuise Ifopi küsitluse tulemustega on Hollande´i edu vähenenud aga kahe protsendi võrra ja see on väikseim vahe kahe pearivaali vahel.

Seejuures pole Sarkozy ametlikult kinnitanud, et kandideerib presidendiks ning pole seega alustanud ka oma kampaaniat. Prantsuse meedia teatel avalikustab Sarkozy oma kandideerimissoovi märtsis, kuid on sellele vaatamata alustanud aktiivset tööd oma tagasivalimise nimel.

Hollande´ile ja Sarkozyle järgnesid Ifopi küsitluses paremäärmusliku Rahvusrinde liider Marine Le Pen (19 protsenti) ja paremtsentristide kandidaat François Bayrou (12 protsenti).

Jaanuari alguses läbi viidud küsitluses osales 1163 registreeritud valijat. Küsitluse veamarginaal on Ifopi teatel 1,4-3,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles