Poola sõjaväeprokurör püüdis endalt elu võtta

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola sõjaväeprokurör Mikołaj Przybył.
Poola sõjaväeprokurör Mikołaj Przybył. Foto: SCANPIX

Poola sõjaväeprokurör Mikołaj Przybył tulistas end Poznańis täna hommikul toimunud pressikonverentsi ajal, kuid jäi esialgsetel andmetel siiski ellu.
 

Poola raadio kodulehe teatel vastas Przybył täna ajakirjanike küsimustele, mis puudutasid 2010. aastal toimunud Smolenski lennukatastroofi. Pressikonverentsil tehti viieminutiline vaheaeg ning ajakirjanikel paluti ruumi tuulutamiseks sealt lahkuda. Vahetult pärast seda kostis aga lask.

Radio Medkury teatel jäi polkonvnik siiski ellu, kuid on raskelt haavatud. Ajakirjanikud leidsid Przybyłi kõrvalt ka relva, millega mees end väidetavalt pähe tulistas. 

Videot Przybyłi pressikonverentsist saab vaadata siit. Salvestuse lõpus on kuulda ka lasku.

Pressikonverentsil nimetas Przybył skandaalseks meedias ilmunud väiteid, nagu oleks tema juhitav asutus püüdnud mobiiltelefonide operaatoritelt saada kahe ajakirjaniku tekstisõnumeid, et saada jälile, kes lekitas meediasse Smolenski lennukatastroofi uurimist puudutavaid detaile, mis Przybyłi sõnul kahjustasid Poola ja Venemaa koostööd.

Mobiilsideoperaatorid vastasid peaprokuratuuri nõudmistele eitavalt, viidates sellele, et selliseid isikuandmeid saab nõuda vaid kohtu kaudu. 

Väidetavalt kavatses täna tagasiastumisest teatada ka Poola peaprokurör Andrzej Seremet. Seni pole Seremet seda veel teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles