Poola sõjaväeprokurör esines enne enesetapukatset kaitsekõnega

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola sõjaväeprokurör Mikołaj Przybył.
Poola sõjaväeprokurör Mikołaj Przybył. Foto: SCANPIX

Poola sõjaväeprokurör Mikołaj Przybył ütles enne enesetapukatset ajakirjanikele, et ta pole kunagi oma kodumaad häbistanud.

«Kogu oma teenistuse jooksul tsiviilprokurörina ja hiljem sõjaväeprokurörina, pole ma kunagi Poola Vabariiki häbistanud ning ma kaitsen Poola relvajõudude ohvitseri ja prokuröri au,» ütles Przybył täna Posnańis toimunud pressikonverentsil, eitades meedias ilmunud väiteid, nagu oleks sõjaväeprokuratuur pealt kuulanud Smolenski lennukatastroofi uurivate ajakirjanike kõnesid, vahendas BBC.

Seejärel tänas Przybył ajakirjanikke ning palus neil viieks minutiks konverentsiruumist lahkuda, et enda sõnul pisut puhata. Mõned minutid hiljem kostis lask ning ajakirjanikud leidsid peahaavaga polkovniku ning tema kõrvalt ka relva, millega mees end väidetavalt pähe tulistas.

«Kuulsime kõva mütsatust ja me läksime tagasi, arvates, et üks kaameratest kukkus pikali. Siis nägime liikumatut prokuröri põrandal vereloigus, tema ametirelv oli tema kõrval,» kirjeldas üks pressikonverentsil osalenud ajakirjanikest Poola televisioonile.

Arstide sõnul pole Przybyłi elu ohus ning ta on teadvusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles