Clinton: suursaadik McFaul on kasuks USA-Vene suhetele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister HilLary Clinton vannutab ametisse USA uue suursaadiku Venemaal Michael McFauli.
Välisminister HilLary Clinton vannutab ametisse USA uue suursaadiku Venemaal Michael McFauli. Foto: SCANPIX

USA välisminister Hillary Clinton leiab, et Michael McFauli määramine suursaadikuks Venemaale on kasulik nii Washingtonile kui Moskvale.

«See osutab koostöö süvenemisele ning tihedamatele sidemetele Venemaaga, mida pooldab president Obama,» ütles ta välisministeeriumis suursaadiku ametisse vannutamise tseremoonial Interfaxi vahendusel.

«See on hea päev meile kõigile: Ühendriikidele, kes saadavad kõrgeima klassi esindaja Moskvasse, ning meie partneritele Venemaal,» rääkis Clinton.

Minister ütles, et McFaul pole mitte üksnes Venemaa-, vaid ka demokraatiaekspert.
«Eelseisvad kuud ja aastad on Venemaa demokraatia seisukohast kriitiliselt tähtsad,» rääkis välisminister.

«On kuulda venemaalaste hääli kõikidest eluvaldkondadest ning selle suure riigi igast nurgakesest, nii näost näkku kui ka küberruumi vahendusel, kus nad väljendavad oma lootusi tulevikule,» märkis Clinton.

«Ma ei saa endale ette kujutada paremat meie väärtuste ja huvide esindajat tugeval, poliitiliselt dünaamilisel, avatud, demokraatlikul Venemaal,» ütles ta.

Diplomaadi sõnul peab McFaul mängima tähtsat rolli Vene-USA partnerluse süvendamisel.
Ühendriikide suhted Venemaaga on ühed kõige keerulisematest ja tähtsamatest kui mis tahes teise riigiga, rääkis Clinton.

«Oleme tihedalt töötanud üheskoos laia küsimusteringi üle, alustades tuumarelvade mittelevitamisest kuni võitluseni terrorismi ja narkootikumide levitamise ning kliimamuutuste tagajärgede ületamisega,» sõnas ta.

«Me tahame teha laiemat koostööd Venemaa Föderatsiooni valitsuse ja Venemaa rahvaga,» märkis Clinton.

Endine Stanfordi ülikooli professor McFaul oli Barack Obama kampaanianõunik Venemaa ja Euraasia küsimustes, seejärel sai temast riikliku julgeolekunõukogu liige ja presidendi peamine nõuandja Venemaa teemadel.

McFaul on aktiivselt osalenud Obama administratsiooni jõupingutustes suhete parandamisel Moskvaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles