Pakistani peaminister laskis lahti kaitseministri

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naeem Khalid Lodhi
Naeem Khalid Lodhi Foto: Pakistani valitsuse koduleht

Pakistani peaminister Yousuf Raza Gilani vallandas täna kaitseministri, teatab uudisteagentuur AFP.


«Peaminister lõpetas kaitseminister Naeem Khalid Lodhi lepingu jämeda rikkumise pärast,» tsiteeris agentuur nimetult kõrget valitsusametnikku.

Pakistani riigimeedia kohaselt vallandati erukindralist kaitseminister seetõttu, et ta tekitas arusaamatusi erinevate riigiinstitutsioonide vahel.

BBC kohaselt peeti vallandatud kaitseministrit sõjaväele lähedaseks. Pakistani sõjaväe ja valitsuse suhted on aga viimasel ajal pingestunud, jõudes muuseas selleni, et käesoleva nädala alguses arvustas peaminister oma kodumaa sõjaväe juhtkonda väljaandele People's Daily Online antud intervjuus.

BBC märkis, et kaitseministri vallandamine tõenäoliselt pingestab suhteid valitsuse ja sõjaväe vahel veelgi. Tüli algpõhjuseks on aga uurimine ühe anonüümse memo küsimuses. Selle memo kohaselt otsiti USA abi Pakistani sõjaväe ohjes hoidmiseks pärast Al Qaeda liidri Osama bin Ladeni tapmist mais.

Mainitud memo läks juba koha maksma USAs Pakistani suursaadikuna töötanud Husain Haqqanile. Samas on nii endine suursaadik Washingtonis kui ka Pakistani president Asif Ali Zardari eitanud osalust memo koostamisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles