Romney süüdistab Obamat Euroopa heaoluriigi kopeerimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Mitt Romney.
Vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Mitt Romney. Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Mitt Romney süüdistas kolmapäeval New Hampshire osariigi eelvalimiste võidukõnes president Barack Obamat - oma võimalikku demokraadist vastast - ameerikalikke väärtusi eirates Euroopaga semmimises.

Romney väitel on Obama otsustanud kehtestada Ühendriikides vaba ettevõtlust ohvriks tuues euroopaliku heaoluriigi.

President otsib inspiratsiooni Euroopa pealinnadest, mitte Ameerika  linnadest, süüdistas vabariiklaste leeris järgmiseks riigipeaks kandideerida ihkav endine Massachussettsi kuberner.

New Hampshire' eelvalmised 39 protsendiga võitnud ja ka eelmisel nädalal Iowas esimeseks tulnud Romney kõnest nähtub, et ta kavatseb rajada oma presidendikampaania vähemalt osalt võitlusele Euroopa vastu.

Teisipäeval avaldatud Reutersi/Ipsose küsitluse kohaselt on Romney 30-protsendise toetusega üleriigiliselt populaarseim vabariiklane, kuid Valge Maja kandidaadina jääb ta Obamale viie protsendipunktiga alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles